GPS Routes

Veel mensen weten inmiddels wat een GPS is, maar voor diegene die het nog niet weet, even in het kort:download

GPS (Global Positioning System) is van oorsprong een militair positiebepalingssysteem dat gebruik maakt van 24 satellieten die in een vaste baan om de aarde draaien. Al deze satellieten zenden signalen uit die door een GPS ontvanger worden ontvangen. Omdat de GPS ontvanger weet waar elke satelliet zich bevindt, kan hij de positie uitrekenen waar hij zich bevindt. Zo is het dus mogelijk om van punt A naar punt B te navigeren.

Op basis van deze GPS techniek is het dus ideaal om routes te volgen. Met een  GPS ontvanger kun je routes inladen en deze vervolgens heerlijk wandelen, maar er zijn bijvoorbeeld ook gps routes om te fietsen of op de motor te volgen. Op internet worden voor nagenoeg alle gebieden routes aangeboden, kijk maar eens op www.gpstracks.nl

Veel wandelroutes in de omgeving van Maria Alm hebben wij en andere gasten vastgelegd. Hieronder kun je een aantal kosteloos downloaden (als *.gdb bestand)

– Maria Alm – Kaseregg Kapelle en Grotten 13 km

– Maria Alm – Postalm en Jufen 11 km

– Maria Alm – Hintermoos en Langeck 15 km

– Dienten – Filzensattel naar Lettenalm 11 km

– Muhlbach – Arthurhaus wandeling

– Leogang – Asitzkopf

– Zell am See – Thumersbach naar Hundstein

 

Geochaching

Een andere manier om met de GPS om te gaan is Geochaching. Geochaching is het moderne schatzoeken met behulp van de GPS. Op vele manieren kun je op zoek gaan naar coördinaten welke je vervolgens bij een nieuwe aanwijzing brengen. Deze nieuwe aanwijzing geeft je de coördinaten voor de volgende etc. Op het einde van de route vind je dan de “schat”. Deze kan verstopt zijn achter een rots, achter een grote uitholling in een boom of in een berghut.

De regionale VVV heeft verschillende routes in Dienten en Mühlbach uitgezet, bij hun kantoren kun je een GPS apparaat en meer informatie ophalen.