Fietsen

Het berglandschap van de provincie Salzburgerland, en in het bijzonder van Maria Alm, is een eldorado voor de fietser en de mountainbiker. Naast een groot aantal fietspaden en bewegwijzerde fietsroutes vind u veel mountainbike routes.600_krimml00

Voor de relaxte fietser en E biker zijn er vele fietsroutes en kunt u zelfs vanaf Krimml naar Salzburg fietsen via de Tauern Rad weg (www.tauernradweg.com). Voor de E-bike zijn er inmiddels vele oplaadpunten onderweg. Aangezien deze vaak bij een Restaurant of Gasthöf zijn, kunt u tijdens het opladen genieten van een kopje koffie met Apfelstrüdel.

Op de racefiets of mountainbike proberen zelfs velen de Grossglocknerstrasse te beklimmen, een ultieme uitdaging. Maar ook in de directe omgeving vind u in de bergen meerdere lichte en zwaardere routes, speciaal voor de mountainbike.  “Down Hillen” kunt u in het nabij gelegen – mekka voor mountainbikers – Leogang.

600_Bike0005

Vanzelfsprekend hoeft u uw eigen fiets of mountainbike niet mee te nemen. Bij de lokale fietsverhuurder kunt u terecht voor een normale fiets, E-bike of mountainbike.

 

 

Download hier uw bike kaart als PDF

of volg deze link naar een van de vele routes (deels met GPS)