In de omgeving

Maria Alm is centraal gelegen in het Salzburgerland. Hierdoor rijdt u in korte tijd naar één van de vele bezienswaardigheden, welke u niet missen mag.

Saalfelden

– Zomerrodelbaan Biberg, een coole rodelbaan voor jong en oud.

Weißbach bei Lofer

– De “ Seisenbergklamm”  en “ Vorderkaserklamm” zijn adembenemende kloven. Een wandeling door deze kloven, met overhangende rotswanden en langs de kolkende beek, is een unieke natuurervaring.

Zell am See

Gezellige stad direct aan een groot meer. Hier kunt u heerlijk zwemmen, een rondvaart maken of er in 11 km omheen wandelen. In de zomer is het druk en gezellig, vooral tijdens het wekelijkse “Seefest”  op woensdag.

Kaprun

– De bekende gletscher Kitzsteinhorn, waarop de meeste tijd van het jaar geskied kan worden. Zeker de moeite waard om in de zomer de eeuwige sneeuw te ervaren, met de kinderen sleetje te rijden en te genieten van het gigantische uitzicht.

– De stuwmeren van Kaprun zorgen voor een groot deel van de stroombehoefte in Oostenrijk. Deze schone energiebron is overweldigend en u zult zich verbazen over de kracht van de natuur.

Mittersil

Bezoekerscentrum Höhe Tauern. Hier vindt u alle informatie over het grootste Nationaal Park van Oostenrijk, De Höhe Tauern. Voor de kinderen is hier ook voldoende uitdaging en aangezien alles onder dak is, een prima bestemming voor een minder zonnige dag.

Krimmler Wasserfallen

– De hoogste watervallen van Europa. Zo indrukwekkend, hier moet u geweest zijn. Fascinerend hoeveel water er van 380 meter naar beneden komt! Dit is fantastisch om te zien.

Fusch: Grossglocknerstrasse

– De alom bekende Grossglocknerstrasse, de pas die u via vele haardspeldbochten naar de Franz Jozef Hohe brengt. Hier vandaan heeft u een schitterend uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk: de Grossglockner. Vroeg in het seizoen is het mogelijk om over de gletscher te wandelen. Een bezoek aan de Grossglockner biedt zeker een dagvullend programma. 

Werfen

– De oude burcht van Werfen, waar elke “ ridder” zich thuis voelt. De “belevenisburcht” is decor geweest in The Sound of Music. Een bijzondere attractie is de historische valkenhof, waar dagelijks demonstraties met verschillende roofvogels gegeven worden.

Eisriesenwelt. Een wereld van alleen maar ijs, het gehele jaar is het binnen in de grot 0 graden, en dat boven in de bergen. Een unieke belevenis en zeker een aanrader om te bezoeken.

Salzburg

– De bekende stad van Mozart,  zeker de moeite van een bezoek waard. De oude stad met zijn vesting, smalle steegjes en prachtige kathedraal, het geboortehuis van Mozart, Kasteel Heilbrunn of de bekende “Sound of Music” locaties enz enz  Salzburg is prachtig.

Naast deze Highlights zijn er nog veel meer dagtrips en mooie locaties om te bewonderen. Maar het is te veel om op te noemen. Tijdens uw vakantie helpen wij u graag, om uw vakantie tot een droom te maken!

Bent u tijdens uw vakantie graag onderweg en wilt u veel beleven? Met de SalzburgerLand Card of Hohe TauernCard kunt u iedere dag de mooiste attracties en bezienswaardigheden bezoeken en betaald daarvoor een vaste prijs voor 6 of 12 dagen. Hiermee heeft u vrij entree tot veel liften, zwembaden en musea. Zeker de moeite waard!

(de kaarten zijn bijna gelijk, echter bij de Salzburgerlandcard is de stad Salzburg inbegrepen en bij de Hohe Tauern Card de Grossglockner strasse)