Outdoor

De prachtige Alpen, de vele mooie bergen, rotsformaties, kleine bergstroompjes en grote rivieren, samen vormen ze het decor voor vele bergsporten.

Bergbeklimmen

600_DSC_4217De Hochkönig is met zijn 2.943 meter hoogte één van de hoogste bergmassieven in de Alpen. Van oudsher wordt er dan ook veel gedaan aan bergbeklimmen. In één adem wordt de Hochkönig genoemd met andere bergklim regio’s zoals Arco (Italië) of Chamomix (Frankrijk). De vele moeilijkheidsgraden en talrijke routes maken dat de regio Hochkönig een waar klim- en bergsport paradijs is. Uiteraard is een goede voorbereiding een must. En bij zwaardere tochten of voor de onervaren bergbeklimmers is een gids zeker aan te raden!

Klimbos (Waldseilgarten Natrun)

Voor diegene die onder begeleiding een uitdaging wil aangaan, is er in Maria Alm een klimbos gebouwd. Tussen de toppen van de bomen is een groot parcours gebouwd met vele klim- en abseil mogelijkheden, zoals een 120 meter lange abseilbaan (speed Flying Fox) of een vrije val van een hoogte van 14 meter, uiteraard allemaal onder professionele begeleiding. De verschillende parcours zijn speciaal voor verschillende leeftijd en niveau categorieën zodat er voor het hele gezin uitdaging genoeg is.

Preise und Öffnungszeiten

Raften en Canyoning

 

700-t600-foto-8-poster-kopieRivieren en stroomversnellingen zijn van nature een grote uitdaging. Raften is onder de sportieve vakantiegangers dan ook zeer populair. In de directe omgeving van Maria Alm zijn meerdere mogelijkheden om een rafting tocht te maken. Gaat u liever zonder boot door het kolkende water, ook dat kan, dit noemen ze canyoning. Op de website van de verschillende aanbieders vind u meer info en tarieven.

– Raftingcenter Taxenbach-Zell am See

– Motion Outdoor center Lofer


Handboogschieten

Op de berg Natrun ligt op 1150 meter een volledig handboogparcour. Hier zijn maar liefst 28 doelen, waarheidsgetrouw, opgesteld in hun natuurlijke omgeving. De handbogen en de pijlen kunt u ter plaatse huren. Een werkelijke uitdaging en sportieve bezigheid voor jong en oud.