Wandelen

… in Maria Alm is Bewonderen, Verwonderen en Genieten!

Wanneer u s ‘morgens niet te laat opstaat, uw bergschoenen aantrekt, een broodje in de rugzak stopt en dan door de weilanden, naar de bergbossen en mooie almen wandelt. Dan zult u vaak even stilstaan en u verwonderen over de zonsopgang, de rust, de mooie vergezichten en de schone natuur. Dat is bewonderen, verwonderen en genieten.

Wanneer u via gele bewegwijzeringsbordjes een route naar een berghut volgt, om daar te genieten van een traditionele Oostenrijkse Jausen (boerenlunch). 600_Salzburger_Almsommer_3Dan wordt u onderweg zeker verwelkomd worden door loslopende koeien of paarden. Bij het horen van de koeienbel, staat u even stil. Welke koe draagt de bel die klingelt… en dan de kalfjes om hen heen, wat een schouwspel. Dat is bewonderen, verwonderen en genieten.

Wandelkaart Zuidkant Wandelkaart Noord zijde

Wanneer u langs kabbelende waterbeekjes loopt, zal de schoonheid van de natuur u raken. Of wanneer spelende Murmeltieren (grote marmot) u ontdekken en elkaar met een schreeuw voor u waarschuwen, het zal u raken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Of u nu over smalle bospaadjes wandelt of over steilere wegen, en daardoor ook langs diepe afgronden. Er is voor elk een geschikte wandelroute. Rond Maria Alm en het prachtige Hochkönig gebergte, ligt een netwerk van meer dan 340 km Wandelwegen. Perfect onderhouden en voorzien van duidelijk gele routebordjes met drie zwaarteniveaus. Wandelen in Maria Alm is een rijkdom, waarvan wij u kunnen verzekeren: dat is Bewonderen, Verwonderen en Genieten!

Nordic Walking

Frisse kracht putten uit een duurtraining door de ongerepte natuur!

Gerichte training voor een goede bloedsomloop is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar ook goed voor ontspanning. Door inspanning in de rustgevende natuur, komen u gedachten tot rust. Deze rust geeft u nieuwe inspiratie en nieuwe levenskracht.

600_almsommer_109

Het „Aktiv Fitness Park“ in Maria Alm biedt u 15 Nordic Walking paden en 11 bewegwijzerde routes voor “gezond-wandelen” Deze routes zijn voor een ieder prima te volgen, of u nu beginner bent of al over een goede conditie met veel ervaring beschikt. Nordic Walking in Maria Alm is Bewonderen, Verwonderen en Genieten!

Hochkönig Wandelbus

Ideaal, voor een optimaal vakantiegevoel!

De wandelbus rijdt van Saalfelden, langs onze bushalte op 300 m. tot aan het Arthurhaus in Mühlbach. Hierdoor kunt u gemakkelijk met de bus ergens heen rijden en dat gemoedelijk teruglopen naar Haus Sion. Of net andersom natuurlijk. Een uitkomst, waar u zeker van zult genieten!

Wanderbusfahrplan (PDF Download)

Wandelen en GPS

GPSZelf wandelen wij erg graag met de GPS. Daarom zijn er inmiddels vele wandelingen vastgelegd als GPS route. Niet alleen door ons, maar ook door andere enthousiaste gasten, die u voor zijn gegaan. Meer informatie over de gps routes kunt u vinden op onze GPS pagina.