Ski Touren

Als s ’morgens de eerste zonnenstralen over de toppen van de bergen gaan schijnen en de nevel nog lichtjes boven de piste hangt, dan wordt het tijd om op te staan. Tenminste als je wilt gaan touren!

Touren is de ultieme wintersport voor de natuurliefhebber. Glitterende pulverschnee, lange hellingen, en de veelzijdigheid van de natuur, dit is optimaal. Zonder gebruik te maken van de liften, ga je geheel op eigen kracht met speciale ski’s, heerlijk de berg op, om vervolgens na een geweldige natuur ervaring door de diepe sneeuw terug te keren naar het dal. Vooral s’morgens vroeg is dit een unieke beleving. Touren vereist wel kennis van het gebied en natuurlijk de omstandigheden. Het is ook zeker aan te raden dit met een gids te gaan doen.

Maria Alm en de directe omgeving heeft zeer veel mogelijkheden om te skitouren. Speciaal voor de beginners is er in het nabij gelegen Mühlbach een tourleerpad ontwikkeld “DYNAFIT TOURING BASE”, dit is een ideale mogelijkheid om je techniek en de omstandigheden in de bergen te trainen. Zeker op het gebied van lawinekunde is het zeker een must.

Meer info: LIVINGROOM Hochkönig

Tel. +43 (0) 6584 20388 40 • info@livingroom-hochkoenig.at